Podobne ako semienka je veľmi bohatá na rastlinné bielkoviny. Obsahuje vysoké množstvá ľahko stráviteľných globulínových bielkovín (edestínu a albumínu). Má vysoký obsah vlákniny, ale rovnako aj kvalitné podiely vitamínov skupiny B, antioxidantov (vit. E), ale aj minerálov a to hlavne Horčíka. Keďže samotné semienko je prirodzene bezlepková potravina, rovnako je taká aj múka. Znamená to, že je veľmi vhodnou alternatívou pri bezlepkovej diéte. Konopnú múku môžeme pridávať namiesto obyčajnej múky (bezlepkovej) pri pečení aj varení. Minimálne 10-20% tradičnej múky môžeme nahradiť konopnú múkou, bez toho, aby to negatívne ovplyvnilo výsledok. Pridávať ju môžeme do chleba, palaciniek, vaflí, buchiet a rôznych druhou ciest pečenie. Používame ju tiež do müsli a dezertov, k zjemneniu omáčok a ku zahusteniu polievok a zeleninových pokrmov. Je výborná ako zdroj bielkovín pre športovcov.