Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Konopný olej

Konopný olej je prírodná surovina získavaná lisovaním za studena z konopných semien rastlín konopy siatej  (Cannabis sativa L.). Jedná sa o takzvanú technickú konopu. Obsahy THC v týchto v pestovaných odrodách nepresahuje legislatívnu normu 0,2 %. Olej je neškodný, tmavo zelenej alebo svetlo zelenej farby. Je špecifický svojou príjemnou orieškovou vôňou a chuťou. Konopný olej je výnimočný hlavne svojimi obsahmi výživových látok. 

Až 80% objemu tvoria esenciálne mastné kyseliny (hlavne omega 3 a 6 polynenasýtené mastné kyseliny). Tieto polynenasýtené mastné kyseliny sú esenciálne, to znamená, že telo si ich nedokáže samo vytvoriť, preto ich človek musí prijímať v strave. 

Ďalej konopný olej obsahuje predovšetkým vitamíny D,A,E jedná sa o vitamíny v tukoch rozpustné. Vitamín E rovnako pôsobí ako antioxidant, ktorý je veľmi dôležitý pre ochranu bunkových membrán organizmu, kde pôsobí proti poškodeniu voľnými radikálmi. Veľmi zaujímavý je olej aj pre jeho obsahu dôležitých minerálov ako Vápnik, Horčík, Železo alebo Draslík. 

Dlhodobý nedostatok príjmu týchto minerálov môže mať za následok vznik rôznorodých civilizačných ochorení (poruchy trávenia, kardiovaskulárne ochorenia, alergie,...). Vyvážené množstvá minerálov prispievajú k posilneniu imunitného systému. 

Konopný olej je možné používať aj na vonkajšie užitie. Pozitívne prispieva na spálenú pokožku, alebo ako podpora pri hojení rán. Vyrovnáva pH pokožky, je hypoalergénny, takže je vhodný aj na citlivú a ekzematickú pokožku. V kozmetike je jeho využitie možné v masážnych prípravkoch, alebo vlasových kúrach po ktorých dodáva vlasom lesk. 

Pozor!... tento olej nie je vhodné využívať na pečenie ani praženie. Pri vystavení teplôt nad 160°C stráca svoje výživové hodnoty.

Ako doplnok stravy je konopný olej možné konzumovať na dennej báze (odporúčaná denná dávka sú 1 až 2 polievkové lyžice).

Novinky zo sveta konope

Odoberaj cann a získaj prehľad o konope či novinkách na webe!

Výrobca

Cannature s.r.o.
Zimná 169/35
052 01 Spišská Nová Ves